fbpx
ke 25.9.24

Maailmanrakastajan salonki

Kirjava keskiviikko – Maailmanrakastajan salonki

Sukupuolikeskustelun uudet virtaukset

Ensimmäisessä Maailmanrakastajan salongissa keskustellaan Saara Särmän ja Taru Torikan johdolla sukupuolikeskustelun viimeisimmistä virtauksista. Saara ja Taru ovat lukeneet mm. Judith Butler: Kuka pelkää sukupuolta? (Kosmos 2024, suom. Anna Nurminen, ilmestyy 23.9.), Virpi Lehtinen: Sankaritar Luce Irigarayn filosofiassa (Vastapaino 2024), Maggie Nelson: Vapaudesta – Neljä laulua rakkaudesta ja rajoista (Kustantamo S&S 2023, suom. Kaijamari Sivill) sekä Françoise Vergès: Dekoloniaalinen feminismi (Tutkijaliitto 2024, suom. Anna Tuomikoski) ja johdattavat niiden pohjalta pohtimaan mihin kaikkiin suuntiin keskustelu sukupuolesta nykyään rönsyää niin paikallisesti kun globaalistikin. Mitä tapahtuu kun näitä teoksia lukee ristiin ja toistensa valossa? Yleisöltä ei vaadita kirjoihin ennakolta perehtymistä. Tervetuloa keskustelemaan ja kuuntelemaan! 

Saara Särmä on feministi, tutkija ja yhteiskunnallinen keskustelija. Maailmanrakastajat-kollektiivin jäsen ja salongin emäntä.

Taru Torikka on kulttuuritoimittaja ja Pienen karanteenikirjakerhon vetäjä. Pieni karanteenikirjakerho on podcast, jossa toimittaja Taru Torikka keskustelee joka viikko yhden kotimaisen kirjailijan kanssa tämän teoksista, ympäröivästä maailmasta ja niiden mahdollisesta suhteesta toisiinsa.

klo 18.30 alkaen. Vapaa pääsy!

Laterna avoinna ke-to klo 16-23, pe klo 16-02, la klo 15-02 (keittiö auki ke-to klo 22, pe-la klo 24 saakka).

Ravintola sijaitsee toisessa kerroksessa. Hissin käyttö mahdollista etukäteen sovittaessa. Pyörätuolia käyttävää tai erityistä avustusta tarvitsevaa asiakasta pyydetään olemaan etukäteen yhteydessä sujuvan sisäänpääsyn varmistamiseksi ravintolaan: laterna@laterna.fi / 040 040 5180

Yksityistilaisuuksien ja erikoistoiveiden osalta ota yhteyttä laterna@laterna.fi