fbpx
Ravintola Laterna Tampere logo
pe 1.3.24

8 BITS HIGH

Tamperelainen, vuonna 2002 perustettu 8 Bits High on maailmanlaajuisestikin poikkeuksellinen kokoonpano. Trio tuottaa musiikkinsa käyttäen äänenlähteinä ainoastaan Commodore 64 -kotitietokoneita. Yhtye ei kuitenkaan tyydy ainoastaan pätemään retrotekniikalla, sillä musiikki kestää tarkastelua omillaankin. 8 Bits High soittaa raakaa, mutta tanssittavaa electroa, jossa kuuluu vaikutteita mm. punkista, teknosta ja housesta. 

Viime vuodet 8 Bits High on ollut aktiivisempi kuin koskaan, jonka tuloksena loppuvuodesta 2023 ilmestyi bändin neljäs albumi System Disk IV. Edellisen Hi-Score levyn teemana olivat videopelit, mutta koska elämä ei ole vain ”fun and games” ja Exceliä ja Passeliakin tarvitaan, on uuden levyn teemana hyötyohjelmat. Levy ilmestyy vinyylinä, kasettina ja cd:nä, julkaisijana Helsinkiläinen If Society sekä Static Records Tampereelta.

Laterna avoinna ke-to klo 16-23, pe klo 16-02, la klo 15-02 (keittiö auki ke-to klo 22, pe-la klo 24 saakka).

Ravintola sijaitsee toisessa kerroksessa. Hissin käyttö mahdollista etukäteen sovittaessa. Pyörätuolia käyttävää tai erityistä avustusta tarvitsevaa asiakasta pyydetään olemaan etukäteen yhteydessä sujuvan sisäänpääsyn varmistamiseksi ravintolaan: laterna@laterna.fi / 040 040 5180

Yksityistilaisuuksien ja erikoistoiveiden osalta ota yhteyttä laterna@laterna.fi