fbpx
Ravintola Laterna Tampere logo
la 8.6.24

Annikin runofestivaalin päätösklubi

Annikin Runofestivaalin virallinen päätösklubi järjestetään ravintola Laternassa festivaalipäivän päätteeksi 8.6. klo 21.30 alkaen. Klubin esiintyjät ovat Kasper Salonen, Ihme-Liisa ja Kielo Kärkkäinen. Illan juontaa Aino Suonio.  Klubin pääsymaksu on 14 € Ostamalla lipun ennakkoon Annikin Runofestivaalin portin lipunmyynnistä varmistat sisäänpääsysi usein loppuunmyydylle klubille.

Kasper Salonen on kaksikielinen lavarunoilija, kääntäjä, kirjailija, taiteilija ja kulttuuriaktiivi. Vuodesta 2010 lähtien hän on esittänyt ja julkaissut runoutta sekä suomeksi että englanniksi, päätyylinään rytmisesti soljuva spoken word. Keskeistä Salosen runoudelle on mielen ja luonnon monimuotoisuuden vaaliminen sekä rauhan ja yhteyden löytämisen tärkeys. Salonen on julkaissut englanninkielisen runoteoksen, kaksi puhe- ja musiikkilevyä sekä vuonna 2021 ilmestyneen suomenkielisen Kiertoreittejä-runokokoelman. Päätösklubilla Salonen esittää runouttaan suomeksi ja englanniksi ja luvassa on myös äänimaisemia, kielilläpuhumista sekä loitsun tunnelmaa.

Ihme-Liisan ilmaisussa spoken word, laulu ja lausunta sekoittuvat yhteen saaden inspiraatioita muun muassa pop- ja teatterimusiikista. Musiikki- tai taiderapiaksikin kuvailtu musiikki pohjaa loppumattomiin tajunnanvirtoihin ja suuriin tunteisiin omaksi itseksi kasvamisen ja ihmissuhteiden haasteiden äärellä. Kaiken pohjana on rehellisyys, joka kantaa meidät syvimpienkin virtojen ylitse. Ihme-Liisa viimeistelee parhaillaan debyyttialbumiaan, jolta on tähän mennessä julkaistu singlet Kaaosta ku sä ja Aina vaan ihminen. Päätösklubilla Liisan kanssa esiintyy kitaristi Jussi Uusitalo. Luvassa on elektronista ja mystistä tunnelmaa maalailevia äänimaisemia sekä ihon alle uivia tekstejä.

Kielo Kärkkäinen on huikean taitava laulaja, joka lataa syvällä äänellään esiintymisiinsä intensiivisen ja keskittyneen tunnelman. Kärkkäinen on julkaissut neljä kiitettyä sooloalbumia, joissa yhdistyvät folkin, jazzin ja maailmanmusiikin vaikutteet. Hänen viimeisin albuminsa Näkijä ilmestyi alkuvuodesta. Kärkkäinen lukeutuu myös Annikin Runofestivaalin esiintyjiin.

Laterna avoinna ke-to klo 16-23, pe klo 16-02, la klo 15-02 (keittiö auki ke-to klo 22, pe-la klo 24 saakka).

Ravintola sijaitsee toisessa kerroksessa. Hissin käyttö mahdollista etukäteen sovittaessa. Pyörätuolia käyttävää tai erityistä avustusta tarvitsevaa asiakasta pyydetään olemaan etukäteen yhteydessä sujuvan sisäänpääsyn varmistamiseksi ravintolaan: laterna@laterna.fi / 040 040 5180

Yksityistilaisuuksien ja erikoistoiveiden osalta ota yhteyttä laterna@laterna.fi