fbpx
Ravintola Laterna Tampere logo
pe 13.9.24

Kolmastoista perjantai -klubi

TAMPEREEN TAITELIJASEURA X LATERNA – Kolmastoista perjantai -klubi
Illan aikana esiintyy Tampereen Taiteilijaseuran jäseniä ystävineen. Ohjelmassa videotaidetta, performanssi, musiikkia ja Taidedisko räiskyvillä visuaaleilla!

19.00 LEENA LEHTI / Filmejä ja videoita

20.00 THE RATBAND

21.00 VILLE PIRINEN COMBAT SCHOOL

22.00 Taidedisko: THE GREAT TIARA SISTERS + VJ QI

Liput 15e ovelta (ennakkoon Laternasta ja Taiteilijaseuralta)

LEENA LEHTI / Filmejä ja videoita

Leena Lehti on mediataiteilija, jota kiinnostaa ihmisen suhde ympäristöön, luontoon ja omaan kehoonsa. Hän hyödyntää teoksissaan vanhoja käsityömäisiä filmitekniikoita yhdistettynä digitaaliseen videoon ja valokuvaan. Iltamassa nähdään Leena Lehden kaitafilmipohjaisia uusia ja vanhoja teoksia.

THE RATBAND on yhdistelmä kokeilevaa veisto- ja äänitaidetta. Teosmateriaalin äänilähteet ja esiintyjien tuottamat äänet muodostavat soivan kollaasin; kerrostumia roskisten uumenista ja jyrsijyydestä.

VILLE PIRINEN COMBAT SCHOOL pärisee, ulisee ja konttaa ympyrää perinteisen laulaja-lauluntekijyyden ja kokeellisen rock-rutinan välisellä jättömaalla. Sanoitukset ovat harvinaisen järkeviä ja riffeissäkin on paljon tolkkua, soundimaailmassa ja esitystavassa ei aina niinkään. Keikat tasapainoilevat äärimmäisen koskettavuuden ja hiostuttavan nolouden väliin pingotetulla sytytyslangalla. Yhtyeessä soittavat Jutta Luhtinen (rummut/syntetisaattori) ja Ville Pirinen (bassokitara/laulu). Yhtyeen tunnetuimpia superhittejä ovat mm. jengi on tyhmää ja yhen nuotin mies.

Keikalla duo juhlii tuoreen vinyyliseiskan julkaisua. Minimalistisesta ilmaisusta maksimaalisia tehoja irti repivä single sisältää suomennokset 22-Pistepirkon Birdy-hitistä, ja Blind Lemon Jeffersonin blues-klassikosta See That My Grave Is Kept Clean. Versionnit karsivat kappaleista kaiken turhan, ja miltei kaiken tarpeellisenkin, mutta kunnioittavat teosten kovia ytimiä.

Taidedisko:

THE GREAT TIARA SISTERS

Raivoisaa räimettä, juustoisaa pehmorokkia, balladien imelyyttä, syntistä iskelmää ja kiihkeän keinuttavaa diskojytkettä. Sitä ja paljon muuta levylautasiltaan tarjoilee The Great Tiara Sisters. Kuuntele, koe, pakahdu!

VJ QI tekee Taidediskon livevisuaalit. Orgaanisesti rakentuvia abstrakteja muotoja ja värejä jotka järjestäytyvät uudelleen ja uudelleen. Tyyli on yllättävä ja elävä!

Laterna on avoinna ke-to klo 16-23, pe klo 16-02, la klo 15-02 (keittiö auki ke-to klo 22, pe-la klo 24 saakka).

Lippu sisältää eteispalvelumaksun.

Lippuja myynnissä ovella, mikäli jäljellä.

Ravintola sijaitsee toisessa kerroksessa. Hissin käyttö mahdollista etukäteen sovittaessa. Pyörätuolia käyttävää tai erityistä avustusta tarvitsevaa asiakasta pyydetään olemaan etukäteen yhteydessä sujuvan sisäänpääsyn varmistamiseksi ravintolaan: laterna@laterna.fi / 040 040 5180

Yksityistilaisuuksien ja erikoistoiveiden osalta ota yhteyttä laterna@laterna.fi